Jeden tie-break nestačil

Třetí kolo Ligy kadetů, divize Východ se tentokráte uskutečnilo v Praze na Joudrs v termínu 3.6. až 4.6.2023. Tradičně se turnaje zúčastnila silná pětka týmů, takže o dramatické okamžiky nebyla nouze.

První sobotní zápas jsme odehráli s Pasos Pardubice. Úvod utkání nám vůbec nevyšel, hned v první směně jsme dostali čtyři body. Pak jsme se, ale probrali a začali hrát. Postupně jsme dotahovali skóre až jsem ho otočili ve svůj prospěch. Před poslední směnou jsme vedli 10 : 7. Ovšem Pardubice nesložily zbraně a na plno se pustili do nás. Za stavu 10 : 9 a dva auty se jim podaří dotlačit vyrovnávající bod na domácí metu. My v dohrávce nejsme schopni žádný bod dát. Jde se tak do tie-breaku. V něm nás Pasos víceméně rozstříleli a my prohráváme 11 : 15. Škoda... V moravském derby nastupujeme v sobotním podvečeru proti Snails Kunovice. A hned v první směně se nám daří několikrát doběhnout na domácí metu. Rovněž v obraně se nám daří a konečně neděláme zbytečné chyby. V závěru utkání nás začínají Kunovice dotahovat. Měníme raději nadhoz, abychom zastavily jejich tlak. A povedlo se. Doma je výhra 12 : 6.

V neděli začínáme proti pořádajícím Joudrs Praha. Velmi vyrovnané utkání od první minuty. Dalo by se říci, že šlo o souboj nadhazovačů. V druhé polovině utkání nám Joudrs krátce bodové odskočí. Ale my v dohrávce poslední směny zabojujeme a stahujeme bodový rozdíl. Bohužel při dalekém odpalu Vojty P. balon projde pod plotem a je z toho jen dvoumetový odpal. Kdyby balon neprošil, měli jsme už vítězství v kapse. Tak došlo jenom ke srovnání skóre na 7 : 7 a my už jsme nebyli ten potřebný bod schopni dotlačit. A máme zde druhé prodloužení na turnaji. V něm máme více štěstí my a těsná výhra 8 : 7 je naše. Poslední nedělní zápas proti Falcons Hradec Králové nás mohl poslat na první i čtvrté místo v turnaji. Tak vyrovnaná je letos naše divize. Bohužel se nám od začátku moc nedaří. Děláme zbytečné chyby v obraně. Pálka spala hlubokým spánkem po celé utkání. Hradec jasně vyhrál 4 : 10 a na nás, i při dvou výhrách díky kolečku, zůstalo 4. místo.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy kadetů na webu ČSA

FOTOGALÉRIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner