A je to zlomený

Druhé kolo Ligy kadetů se uskutečnilo o víkendu 4.5. - 5.5.2024 v Kunovicích. Oproti prvnímu kolu klesl počet týmů na 4. Hrálo se tak nejdříve v základní skupině a pak o konečné umístění.

Úvodní sobotní zápas jsme odehráli proti domácím Snails Kunovice. A začátek první směny nám vůbec nevyšel. V obraně jsme udělali hodně zbytečných chyb a tlak soupeře zastavila až výměna našeho nadhazovače. Po první směně jsme prohrávali 0 : 3. Asi pomohla trochu ostřejší domluva trenéra a postupně jsme stahovali skóre a zlepšovali hru v obraně. Před poslední směnou byl stav utkání 9 : 3 pro nás. Pak jsme ale opět trochu v obraně usnuly a Kunovice stáhly konečný výsledek Trochu jna 9 : 6. Bylo to těžce vydřené vítězství. Druhý sobotní duel jsme odehráli proti Falcons Hradec Králové. Silný soupeř se silným nadhozem. Věděli jsme, že to bude těžký soupeř. Trochu jsme zaexperimentovali se sestavou a chtěli pošetřit náš nadhoz. Na prkno se po tříleté pauze vrátil Martin. A jak se říká, co se jednou naučíš, to se nezapomíná. Hradecký útok držel na uzdě a rovněž naše obrana hrála dobře. Ve vyrovnaném utkání vyhráváme 8 : 5.

V neděli nastupujeme do poslední utkání základní skupiny proti Pasos Pardubice. Nenecháváme nic náhodě a nasazujeme silnější sestavu. Jedeme jak rozjetý vlak. V útoku přidáváme jeden bod za druhým. V obraně hrajeme skoro bezchybně. Díky tomu jsme poslední zápas základní skupiny vyhráli 10 : 0. Odpoledne nás tak čeká finále proti Falcons Hradec Králové. Jako domácí začínáme v obraně a daří se nám ustát velký tlak hradeckého útoku. V dohrávce první směny dáme 3 body. Utkání je po celou dobu velmi vyrovnané a jde v podstatě o souboj nadhazovačů. Ve čtvrté směně jde Hynek na pálku. A místo míčku letí do pole část zlomené pálky. Hynek to prostě zlomil..... Po nucené výměně nadhazovačů na obou stranách, kvůli pravidlu o odházených směnách, dochází k vyrovnání skóre na 4 : 4. Po srovnání ze strany Hradce zabereme více v útoku a zápas dovedeme do vítězného konce 7 : 4. Z Kunovic si tak odvážíme 1. místo.

Ale nemuselo tomu tak být. V pátek večer nám kvůli nemoci odpadl devátý hráč. Páteční večer byl tak pro trenéry hodně výživný. Naštěstí se podařilo zajistit Beu z kadetek, která velmi dobře odehrála v zadním poli a ukázali našim kluků, že odpal soupeře do zadního pole neznamená automaticky druhou metu.

Kompletní výsledky turnaje na webu ČSA

Konečné pořadí turnaje na webu ČSA

Průběžné pořadí Ligy kadetů na webu ČSA

FOTOGALERIE

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner