Premiérový start kadetek v Superlize kadetek

O víkendu 27.4. - 28.4.2024 se v Praze v areálu Eagles odehrálo první kolo Superligy kadetek. Letošního ročníku se účastní celkem 11 týmů.

V sobotu nastoupily do prvního utkání kadetky proti týmu Arrows Ostrava. V dramaticky se vyvíjejícím zápase si naše hráčky vybudovaly bodový náskok, který Ostrava neúnavně dotahovala. Přesto se naše dívky nenechaly zastrašit a ubránily výhru s konečným skóre 10 : 7. Druhý sobotní zápas přinesl střet s favority ligy, týmem Joudrs Praha. Joudrs měly utkání pevně ve svých rukou od první do poslední směny, což se odrazilo na konečném skóre 0 : 19. Tento výsledek ukázal, že i přes nepříznivý výsledek je důležité zůstat v klidu a učit se z každé zkušenosti.

Nedělní brněnské derby proti Cats Brno bylo další příležitostí pro naše kadetky ukázat svou houževnatost. Přes veškerou snahu a odhodlání se však soupeřkám podařilo zvítězit s výsledkem 2 : 9. Poslední zápas víkendu proti Piranhas Beroun byl vyrovnaným soubojem, ve kterém naše dívky dlouho držely krok s protivníkem. Nakonec však Piranhas získaly bodový náskok a zvítězily 5 : 10.

Tento víkend byl pro naše kadetky cennou zkušeností. Ukázaly, že se nebojí čelit výzvám. Každý zápas byl příležitostí k učení a růstu, a i přes prohry si odnášejí důležité lekce do budoucích her. Tým nyní čeká tvrdá práce na tréninku, kde se budou soustředit na zlepšení taktiky a herních dovedností, aby byly připraveny na další výzvy, které Superliga kadetek přinese. Důležitá je rovněž i 100% účast na zápasech, zde ještě rezervy máme rezervy.

Výsledky a průběžné pořadí Superligy kadetek na webu ČSA

Autor článku: Michal Doležel

Sdílet článek
partner partner partner partner partner partner partner partner partner